BEMUTATKOZÁS


Iskolánk, az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, amit 1993- ban adtak át, Eger város északi részében helyezkedik el. Az intézményt fekvése, épületének külsője és környezete teszi különlegessé, ugyanis a természetközeli külvárosban, a Pásztorvölgyben található.





Ennek a rendkívüli környezetnek is betudható, a kivételes és modern Pásztorvölgyi gondolkodásmód, és alapelveinek (családiasság, rugalmasság, megértés és intelligencia) kialakulása.

770 tanuló, valamint 65 tanár látogatja ezt az oktatási intézményt. Tanulói közül több mint 450-en laknak Egerben, a többiek a közeli városokból és falvakból ingáznak ide. Évfolyamomként (1-12.) két osztály indul, 35- 40 fős osztálylétszámmal. A legjobban teljesítő osztályok egy-egy tanévben még a 4,9-es osztályátlagot is elérik, miközben a tanulók tanulmányi átlaga 4,3. Ezen teljesítmények elismeréseképpen a gimnázium az ország 100 legjobb középiskolájának ranglistáján található. A kéttanítási nyelvű iskolák országos ranglistáján pedig az első tíz között van. A diákjaink az általános iskola befejezését követően továbbtanulhatnak Eger más középiskoláiban is, azonban a tanulók fele mégis itt marad gimnáziumi évei alatt is.

Az itt tanuló diákok többsége azért jön hozzánk, hogy jól megtanuljon angolul. Ittlétük alatt idegennyelvű együttműködésekben, tematikus napokon vesznek részt, továbbá diákcsere programokban a külföldi partneriskolákból származó gyermeket fogadhatják, azzal a céllal, hogy szoros kapcsolatot építsenek ki más anyanyelvű országokkal és később esetleg külföldön tanuljanak tovább, vagy egy nemzetközi vállalatnál dolgozzanak.

A teljes bemutakozó dokumentum itt megtekinthető és letölthető.